Aug 25, 2011

Ratatouille Corp : www.foodfrenzy.com

Finally!!! setelah dekat 2 bulan masuk kuar bilik Amy Foong..akhirny petang smlm abes jugak Technopreneurship Team Project (TTP)...macam merdeka la plak..time presentation smlm mmg WTF la!!! kami bajet akan present dalam pukul 12.30 tgh hari cm2..skali amik kau...pukul 3 ptg bru present...buat penat ak bersiap seawal 11 pagi..haha..siap blow rambut lg bg kembang..last kena kena tgu punya la lama..part 2 ok lagi..kena plak present sampai sejam..pergh!!! x penah2 lg beb gua present business idea smpi sejam..2 campur skali dgn kena attack ngn external examiners dari MDEC la..hahah...tp overall kami mcm agak puas hati gak la dgn performance kali ni...cuma yazimah la plng ketaq lutut skali..dari pagi smpi la abes present..siap pnggil ak MISS Hakim lg masa tgh2 present..serious fail!!! hahah..

Hakim : CEO / Managing Director
Khir : Technical Officer
Yazimah : Financial Officer

Bak kata khir, sekoq2 muka mintak mkn kasut size 9.5..hahaha...sepatutny team kami 4 org..tp masa awal2 sem 2 ada junior drop plak course ni...time 2 list name group dh kuaq dh..so kami pun proceed ja la dgn 3 orang..basically apa yang kami perlu buat adalah business plan and prototype..so, business plan 2 mostly done by me, then financial plan 2 yazimah yang buat and last skali part technology and prototype khir yang handle..sbb ak ngn yazimah x terer..hahah..kira fair la ek khir..ak ngn yazimah buat documentation..hahaha

www.foodfrenzy.com

Smart x?? ni khir sorang ja kot yang buat....hahahah..awal2 nak buat simple ja..skali kena basuh ngn SV..ni la final product kami..basically web portal kami ni buat online services..jual pouch food products to local students who are studying in overseas..haha..lebih kurang cm2 la project kami..nampk mcm best tp time present smlm mmg x best..hahaha..kena bantai kaw2 smpi x taw nak ckp apa..last2 angkut pala..agree ja..kalo nak defend lg smpi taun depan x abes present..hahaha..at 1st masa nk start presentation 2, Mr Brian ingt kami nak jual hair product...wtf!! hahah...mentang2 la rambut gua cmni..dia ingt kami nk buat product kecantikan rambut..hahaha...tp seriously Mr Brian 2 cam lepak gila..hahah...ak present pun x formal langsung..cuma Ir Aziz cam skema2 skit n bnyk bantai business idea kami ni..tp kalo pikir positive xdak la bantai teruk sngt pun..dia bnyk bg suggestions utk improve business idea kami ni...last skali, nk ucapkan thx a lot to our SV Mrs Amy Foong and both external examiners, Mr Brian and Ir Aziz..

Nota Ketot:
confirm Max 24:7 jeles tgk gambaq ni sbb aku lg hensem dari depa..hahahaktui!!!

3 comments:

Mr Farid said...

mmmmmh ziemms..

Hakim KOT said...

awek org 2 der..hik3

Zul Fattah said...

salam knal..
http://zulfattah.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management