Dec 29, 2010

Harimau Malaya Membaham Garuda Jawa

                                              
                                     Tiket bus Kerteh - KL -Kerteh = RM 73.00
                                     Jersi Malaysia                        = RM 40.00
                                     Cat Muka kat Stadium             = RM 10.00     
                                     Perbelanjaan Am di KL           = RM 190.00                                                                         Total                                      RM  313.00

                                                       VS      

                                       Malaysia Menang 1st Leg Final Suzuki Cup 
                                                     PRICELESS


Dec 4, 2010

Malaysian kah?

Situasi : sedang menonton perlawanan bola sepak antara Malaysia vs Thailand

Scene 1 (1st half game) 
Kacang : Sapa lawan sapa 2 wey?
Aku : Malaysia lawan Thailand
Kacang : Sure Malaysia kalah punya.
Aku : Insyaallah kalau ada rezeki kita boleh menang.
Kacang : (berjalan masuk bilik layan game show Korea seperti biasa)

Scene 2 (2nd half game)
Kacang : Malaysia dah kalah belom?
Aku : Babi la kau!!!

Aku tau ramai yang bengang dgn prestasi team Malaysia yang x menentu ni..menang kalah menang kalah..tapi as a Malaysian, hina sngt ka kita kalo sokong team bola sepak Malaysia? Kalau bukan kita, sapa lagi nak sokong? So, Lu pikir la sendiri.


Nov 13, 2010

Why me??

Am I deserve to be in that position?

Someone please answer it.

Am I that good?

Someone please answer it.
I never do this before. Usually I was the one who on the stage, but this time off the stage, can i be as good as when I'm on the stage?

Someone please answer it.

All this years, he's the one who gave me everything things that I want to be perfect when I'm on stage. 

I think this time I should accept his offer and (at least) pay him back for what he had done to me although what he had gave to me is far more better than what I had gave to him. =)

I should grow up and i will try my best and challenge myself and push it to the limit.
 

 
p/s: cik amad, this time we're on the same league..haha..

Oct 11, 2010

Bertatih-tatih Dahulu, Merangkak-rangkak Kemudian

kita bergerak di dalam gelanggang,
sebarang langkah kita aturkan,
kita berkumpul adik-beradik,
mengatur gerak dan langkah.


berhati-hati bila berkata,
nilainya diri dihujung lidah,
sebab pulut santan binasa,
sebab mulut badan binasa.


memang melayu dia seloka,
memang melayu dia bermadah,
memang melayu manis bicara,
memang melayu baik bicara.


ikut cara orang dulu-dulu,
susun-susun,
satu-satu.


bila bicara fikir dahulu,
menepis dia senyum dan silu,
tegur dia tergur berlagu,
marah dia seloka lucu.
menyindir santan berlada,
lemakpun lemak pedas terasa.


kalau guruh dia berdentum,
kalau badai dia berderu,
kalau daun dia berdesir.


menikam cara berpantun,
Meninggi tidak menyokong,
kurang ajarnya tetap bersantun.


Sep 29, 2010

Tiga Sekeluarga...Bahagia Bersama..


AYAH!!!


MAK!!!


ANAK!!!


25/9/2010
6.00pm - 7.00pm
Pantai Kemasik, Terengganu


       

Sep 27, 2010

Linkin Park - A Thousand Suns (2010)



1. The Requiem
2. The Radiance
3. Burning In The Skies
4. Empty Spaces
5. When They Come For Me
6. Robot Boy
7. Jornada Del Muerto
8. Waiting For The End
9. Blackout
10. Wretches And Kings
11. Wisdom, Justice, And Love
12. Iridescent
13. Fallout
14. The Catalyst
15. The Messenger


          

Sep 6, 2010

Chit Chat

berikut adalah perbualan aku dengan seorang wanita (to-be kot) yang bernama Kenanga (bukan nama sebenar).

Kenanga : wey kem, aku dah nak tunang dah awal taun depan...

Si Hensem (aku) : owh...tahniah..sbb pa awai sngt hng nak tunang?

Kenangan : sbb ak dah syg sngt dh...

Si Hensem (aku) : errr...

huh!! sebagai pasangan yang masih lagi belajar di ipt, masih boleh diguna pakai lagi ka alasan camni utk mengikat tali perhubungan yang sah?? aku keliru..hahaha

Sep 1, 2010

1001 macam ragam


semenjak aku start intern ni, banyak la plak bnda2 yang aku sangap sangat nak buat...kalo dulu kat utp..apa aku perlu buat juz set up masa, pas2 aktiviti terus on..ni nak list down skit apa yang aku sangap buat masa sekarang..

1. Menari
bulan lepas aku dapat leave seminggu sbb balik utp practice nari bcoz ada dance competition kat KL..dapat gak la kurang sangap aku buat sementara waktu..walaupun kami x menang disbbkn alasan yang x munasabah, tp aku tetap puas aty gak walaupun kami kalah, tapi ramai yg anggap kami layak utk menang..kalo nak tengok video show kami..boleh tgk kat blog kat bwh ni..team utp buat Tarian Pagpanggalai, Suluk.
http://warisan-sarawak.blogspot.com/2010/07/hornbill-festival-2010-ethnic-dance.html

2. Jamming
sejak abes eupho prelims sem lepas, kami 1 band dh x jamming dh lepas 2...dan aku kat kerteh ni mana la ada geng2 nak jamming sekali..tp at least ak dpt gak men guitar sbb sanggup bwk dari umah semata-mata nak men sorng2 lam bilik..rummate aku kat cni pun bru beli guitar kapok..masa awal2 2 semangat la nk blajaq..tp skrng aku tgk ak ja dok men guitar dia..hahah..dan lg 1 yg best aku jumpa sorng staff kat tmpt aku keja ni...umoq dlm 40 lebih kot x slap aku..berdasarkan conversation aku ngn dia..aku boleh agak la dia ni sure terer men guitar sbb collection2 guitar dia...pergh!!! x mampu bai gua nak beli..kumpul2 duit intern pun boleh cukup nak beli salah 1 collection guitar dia..haha

3. Lepak ameeth
ni activity harian kot...kalo x lepak ngn budak2 upag pas practice..aku lepak ngn bdk umah aku yang dlu..nuar, smacel, cipan, ganu, jepp, faive,black,ayoh...kalo kat kerteh ni mana la nak cari mamak..ada la 1, tp bukak smpi kul 10 ja..haha..dan xdak bola kot kat mamak ni..pelik2..

4. Aktiviti sampingan
- sembang ngn rummate aku yg mcm gampang aka mamok (sblm tidoq ada ja cerita gampang nak
  share..pas2 gelak smpi jatuh2 katil..haha)
- tengok wayang (kat cni xdak wayang..huhu..layan step up 3d pun kat laptop..sedih gila)
- lepak ngn geng techies (kat kerteh ni bpa kerat ja bdk techies ada..xpun jrng2 lepak sekali..semua bz)
- p karok (dah jnji ngn farid ngn ain, balik intern nak karok sekali..haha)
- lepak ngn rye & zawn (activiti wajib setiap sem kot...venue?? rahsia..haha..tp sem ni x smpt nak buat
  sbb aku dok jauh..so next sem..kena buat double k!!!)
- lepak ngn nuar & kusya (nak sembang sampai muak..rindu nuar..hehe)
- lepak ngn kecik & yana (nak swoh kecik beli kasut baru kat aku...yana jgn jeles..haha)
- buat event techies (sem dpn nak buat event pa ek? pikir2)
- busking session ngn faive (sifu guitar aku kat utp...xdak dia cam x best ja nk busking sorang2..tp sem depan dia plak nak p intern..haih)

setakat 2 ja kot benda yang gua sangap buat masa sekarang..haha..tp x ksh pun..tnggal bpa bulan lg ja nk abes intern..pas2 final year..wuhuu!!!

Aug 25, 2010

Miss Universe 2010

Name : Jimena Navarrete 
Country : Mexico 
Age : 22 
Source : http://www.missuniverse.com/







     

Aug 14, 2010

Guitar Tuner







Aug 9, 2010

Aug 3, 2010

Tapestry of Colours!!!

Tapestry of Colours, A Concert in support of Yayasan UTP
Performed by students of Universiti Teknologi PETRONAS (UTP)




A glittering event showcasing the talented student ensembles of Universiti Teknologi PETRONAS. Through a medley of song and dance, over 170 multinational students bring to life the colourful and diverse cultural tapestry that is Malaysia – tracing the roots of the nation, united in the spirit of Merdeka, 1Malaysia and 1World. Join us for this musical extravaganza and support Yayasan UTP which seeks to provide scholarships, funds for research and innovation and developing the arts, sports and cultural activities at the university.

Ticket Price (RM)
80 | 55 | 35 | 20 for 6 August 2010 (8pm)
100 | 75 | 50 | 35 for 7 August 2010 (8pm)
80 | 55 | 35 | 20 for 8 August 2010 (3pm)

Jul 30, 2010

Mek Mulong Dewa Muda


Sebuah kembara cinta DEWA MUDA versi teater tradisional 
Mek Mulung yang bakal mencuit hati penonton.

Jul 28, 2010

Festival Gamelan UKM 2010


Festival Gamelan UKM || 31 July 2010 || Panggung Seni, Dectar || 8.30pm - 11.00pm

Kumpulan-kumpulan gamelan yang akan membuat persembahan:

1. UKM
2. UTP
3. UNITEN
4. Kumpulan Gamelan Ritmsari
5. UiTM Puncak Perdana
6. UIAM

Semua dijemput hadir, masuk adalah percuma!

Jul 14, 2010

Lan A to Z - Dulu Dan Selamanya Chord

















G  Dadd11  G6  Cadd9  D


Kepada mu ku curahkan
Kepada mu ku buktikan
Segala yang ku janjikan
Dari dulu dan selamanya
Biar musim pun berganti
Namun aku kan kembali

Kepada mu disisi
Bersama lagi hanya kau ku sayangi
Biar hari berganti dan pergi
Kerana ku tahu kau kasihku
Kali ini ku kembali

Dalam alunan mesra sinar pagi
Ku genggam erat tangan mu
Ku bawa bersama, ke alam
Realiti dan fantasi




Jul 13, 2010

KL Hornbill Festival 2010



Confirmed List of Dance Groups:
UPSI-Tarian Sarawak, Bidayuh
UPSI-Tarian Sabah
UTEM-Tarian Ngajat
UNIMAP-Tarian Sarawak
UMS
Universiti Teknologi Petronas-Tarian Sarawak
UiTM Kuching-Tarian Sarawak
Lun Bawang Group-Tarian Lun Bawang
A&R Kulintangan & Oguy Entertainment-Tarian Sulu Sabah
Adik Sayang SK Seksyen 6-Tarian Melanau
Masterskill-Tarian Sarawak
Masterskill-Tarian Sabah
Sulu Dancer-Tarian Kompilasi Iban
UMS Labuan International-Tarian Bidayuh
MSU-Tarian Orang Ulu Sarawak



Jul 1, 2010

Jun 26, 2010

Filianti Vlee - Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan) (Male Version By Gio)

Intro: Am

Am
Bila cinta kini
Dm
Tak lagi bermakna
G
Yang ku rasa kini
C
Hanyalah nestapa
F E Am
Di tinggalkan cinta masa lalu

Am
Dulu kau tawarkan
Dm
Manisnya janjimu
G
Dan ku sambut itu
C
Dengan segenap hatiku
F E
Bila engkau pergi
Am
Tinggalkan ku

Chorus:

Dm
Hilangnya cintamu
G C
Menusuk hatiku
F Dm
Hingga ku memilih
E Am
Cinta yang fana

Dm
Perginya dirimu
G C
Merobek jantungku
F Dm
Hingga ku terjatuh
E Am
Dalam harapan

Dm
Hilangnya cintamu
G C
Menusuk hatiku
F Dm
Hingga ku terjatuh
E AM
Dalam harapan


Jun 24, 2010

Makhluk Asing

aku ini bukannya makhluk asing, 
berkepala besar, 
punya kapal angkasa. 

Aku ini bukannya dari jupiter, 
sama seperti mu makhluk di bumi, 
kita ini tiada bezanya.

p/s: kdg2 terasa seperti di dunia alien bila 
tidak memahami tutur kata org tempatan, 
dan terasa amat terguris bila kata2 seperti 
"dia bukan paham pun apa yg kita ckp" diucapkan

Jun 21, 2010

Bintang Malam

Semalam,
aku melihat bintang di langit,
tetap bersinar di dalam kegelapan,
tapi ku tahu ianya bukan milikku.

Hari ini,
ku berlari jauh,
berharap ianya tidak akan ku temui,
agar ku dapat padamkan angan-angan kosong,
untuk cuba menggapainya buat berulang kali.

Namun,
dimana jua ku berada,
kau tetap bersinar tanpa jemu,
memberi harapan untukku terus mencuba,
untukku menggapai bintang di syurga.

Adakah,
harapan itu benar atau palsu?
Hingga kini aku masih mencari,
jawapan yang tak mungkin ku miliki.

Jun 1, 2010




song: My Girl (December, 1964)
artist: Temptations
I've got sunshine
On a cloudy day.
When it's cold outside,
I've got the month of May.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

I've got so much honey
The bees envy me.
I've got a sweeter songThan the birds in the trees.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Ooooh, Hoooo.

Hey, hey, hey.
Hey, hey, hey.

I don't need no money,
Fortune or fame.
I've got all the riches, baby,
One man can claim.

Well, I guess you'll say
What can make me feel this way?
My girl. (My girl, my girl)
Talkin' 'bout my girl. (My girl)

Talkin' bout my girl.
I've got sushine on cloudy day
With my girl.
I've even got the month of MayWith my girl. 


p/s : good bye my friend..good luck for your internship

May 30, 2010

感情


有些感情我们习以为常,
就如每时每刻呼吸的空气,
因为太平常,太自然,
所以不曾想到有一天会失去。



May 27, 2010

WooYoung, I Love You!!! OPSS!!!



Damn!! I Love You Boy!! OPSS!!


Name: Jang WooYoung
Birthdate: April 30, 1989
Height: 180cm
Weight: 67kg
Specialty: Dance
Wooyoung's biography:
 Wooyoung of 2pm loves surfing the internet and listening to music. 
His ideal woman is everything he likes about them. 
He loves all the food in this world! His specialty is dancing.

May 25, 2010

Paul Gray, Slipknot Bassist, Dead at 38


R.I.P. Paul Gray (1972-2010)

"Rest In Peace my metal brother."

May 24, 2010

Aku & Kau

Aku,
mudah lupa,
kesenangan duniawi dikejar jua,
kebahagiaan akhirat dilupa segala.

Aku,
petikan gitar dijadikan pujaan,
tikar sejadah mudah diabaikan,
mencari ceritera dunia suatu kenikmatan.

Aku,
kian hanyut dalam permainan dunia,
bisikan syaitan sering dipuja,
omongan malaikat dibuang semua.

Kau,
sering kali jua bersuara,
membisikan kata hikmat agarku tidak lupa,
agar mencari cinta Ilahi yang tiada penghujungnya.

Kau,
masih terus berbicara,
agar ku berubah segala,
terima kasih ku ucap tidak terhingga.

p/s : terima kasih wahai sahabat

May 21, 2010

Sepi

Semalam kita bersua,
duduk berdua tanpa bersuara,
isyarat tangan mengungkap bicara.

Sepi,
hanya alunan siulan burung bernyanyi,
memecah keheningan malam sunyi.

Waktu pergi dan berlalu,
kau masih terdiam membisu,
diriku jua begitu.

Sepi,
kau dan aku masih mencari,
arah tuju yang tak mungkin abadi.

p/s: omongan kosong seorang pujangga 
.
     

May 19, 2010

Didgeridoo??

dh bosan asyik post psl gitar tabs ngn chord..
ok..kali ni kita try benda baru plak..
didgeridoo..
bukan dildo ya..
apa itu didgeridoo???
hah!! tgk ni..


amacam??
stai??
untuk pengetahuan semua..
kat mesia skrng pun dh rmi org men bnda ni..
kalo nk tgk live..
every weekend boleh p kat bukit bintang nu..
ada ja bdk2 didge busking kat situ..

May 18, 2010

Yang Terindah Chord

[intro]
G Am Bm C D
G Am Bm C

G Am Bm C D
Semenjak kau hadir dalam hidupku
G Am Bm C D
Tiada lagi keresahan
G Am Bm C D
Kau mengetuk pintu hatiku
G Am Bm C D
Tanpa sedar hingga ku izinkan


C D G
Kau yang bernama cinta
Am D G
Kau yang memberi rasa
C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia
C D G
Hingga aku terasa indah


[solo]
G Am Bm C D
G Am Bm G

G Am Bm C D
Maaf jikaku tidak sempurna
G Am Bm C D
Tika bahagia mula menjelma
G Am Bm C D
Bila keyakinan datang merasa
G Am Bm C D
Kasih disalut dengan kejujuran


C D G
Mencintai dirimu
Am D G
Merindui dirimu
C D Bm Em C D G
Memiliki dirimu Hingga akhir hayat bersama kamu


C D G
Kau yang bernama cinta
Am D G
kau yang memberi rasa
C D G Bm Em
Kau yang ilhamkan bahagia
C D G
Hingga aku terasa indah
C D G
Kau yang bernama cinta
C D G
Hingga aku terasa indah





May 15, 2010

Seorang Hakim

DAPATKAN CD “SEORANG HAKIM” DENGAN SEGERA..
JADIKAN SALAH SATU KOLEKSI PERIBADI ANDA..




Tracklist:

1. Intro 
2. Hakim (Reggae Mix)
3. Peguambela (DJ Mix)
4. Peguamcara (feat Shila OIAM)
5. Mahkamah 
6. Outro

Available : Gigs/Listed Shops
Price : RM10.00 (by hand/shop/postal add: peninsular RM5/east RM8)

For more infomation/ booking please contact us: 
Phone : 012-345 6789 (Mr. Hadi - Manager)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management