Mar 29, 2011

Kumpulan Gitar Rancak

Kumpulan : San and The Boys
Pengurus : Ajim Si Pengoreng Kayu Bertali Enam

Ahli Kumpulan:

  1. Hui San - Penyumbang Lagu
  2. Hamka - Penyumbang Lagu
  3. Ajim - Si Pengoreng Kayu Bertali Enam Utama
  4. Neo - Si Pengoreng Kayu Bertali Enam Kedua
  5. Hakim - Penampar Empat Tali Gemuk
  6. Bear - Tukang Ketuk Tong
  7. Wei Shin - Penekan Papan Kekunci Hitam Putih
  8. Chuan Hong - Penggesek Kayu Kecil Bertali Empat
Sebenarnya plan dah wujud sejak dari aku 1st year 2nd sem lagi, time 2 aku baru kenal dgn ajim si pengoreng gitar yang merupakan senior ak kat UTP 2..time 2 bilik ak bersebelahan dengan dia...masa 2 x tau pun yang dia ni main gitar gak..so lepas lepak bilik dia baru la tau mamat ni kaki Metallica gak..haha..aku layan gak tp xdak la hardcore mcm ajim ni..kalo boleh semua lagu Metallica dia nak cover..hahaha..

masa baru2 kenal 2 dia mmg slalu ajak kalo ada free time nak jamming skali, tp last2 x jamm pun sampai la kami final year..baru terhegeh-hegeh nak msuk studio jamming skali..1st time gua tgk dia goreng mmg gua salute la..hehe..so lepas beberapa session dkat studio..so kami dah decide nak tubuhkan sebuah band untuk Euphonious kali ni sbb kali ni last time dah leh join Eupho..pasni grad dh..hahah..

Plan dimulakan dengan mencari ahli2 pasukan, hasilnya kami dpt 8 org pemuzik termasuk penyanyi..hahah..ajim tarik bear, wei shin ngan hui san, ak lak tarik neo, hamka ngn chuan hong..tp sbnrny chuan hong ni hui san yang yakinkn dia untuk join..hahah..maka bermulalah sebuah episod dimana kami buat meeting..siap bwk notebook lg beb..haha..ada la jugak dlm 2 3 kali meeting dan satu sesi berkaraoke bersama penyanyi sbb x penah dgar pun 2 2 vocalist 2 nyanyi..after sesi karaoke 2 mmg bagi impak la untuk kami nak cari lagu yang sesuai untuk dibawa time Eupho nanti..heheh

At first mmg susah gak la nak pilih lagu compulsory sbb lagu2 stok karok beb..nak melalak dalam bilik karok 2 boleh la..nak bwk live..tercirit beb..hahah..tp berbekalkan dgn pengalaman serta sesi beryoutube dan berkarok..maka kami pun dapat la decide untuk lagu nak bwk nnt..agak susah la kali ni dlm pemilihan lagu sbb lagu2 yang dipilih, bukan mcm eupho yang lepas ak join..senang sbb ada Guitar Pro..hahaha...xyah susah nak cari chord/notes/score (ak x sure perkataan mana yang sesuai..hehe)..kali ni kena cari sendiri la..kena layan lagu2 2 sampai high bg feel then kena come out with the suitable notes yang sesuai dgn suara penyanyi...actually ak x start lagi pun..ak bukan pro..so kena start buat awal2 la..nnt sng nak practice..heheh..

So kepada sapa2 yang nak tau kami main lagu apa, nnt jgn la lupa mai tgk prelim eupho..free ja pun  kalo nak tgk..x kena duit mcm Konsert Justin Bieber..kalo x pun at least mai la tunjuk muka bagi semangat kat mmber2 yang on stage wlupun dalam hati rasa macam (buang masa ja ak mai tgk)..hahaha..

Adios!!!

2 comments:

UyaRayza said...

hamka tue hamka ker hamka lain? hhehehe

reditumerah said...

hamka la..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management