Oct 9, 2011

29 Sept 2011 : 9th Cheonan World Dance Festival (Day 3)

Hari ketiga, permulaan bagi kami untuk bakal beraksi di pentas bersama jaguh2 handalan dari serata pelosok dunia..haha..hari ini dimulakan seawal jam 7.30 pagi dimana aktiviti berjogging dijalan..tp hari ni berbeza skit dgn hari kedua..instead of jogging dekat free area dlm Huracle Resort..this time kami jogging kat kawasan2 sekitar Huracle Resort 2 sbb ada taman2 dan port2 menarik yang boleh singgah...cuaca hari ketiga agak mendung skit dan pagi 2 hujan renyai2..so sempat joging sekejap ja sbb kat cni kalo hujan..hujan asid..so kalo terkena hujan 2 kena cepat2 basuh kepala or mandi sbb takut nnt demam..hehe

 apa2 pun breakfast dlu..hehe

Macam biasa, lepas jogging sambung p breakfast..menu breakfast mcm biasa..cereal ngn fresh vege ja..haha..lepas breakfast 2 siap2 cepat sbb nak gerak p Cheonan Samgeori Park untuk Opening Ceremony rehearsal..disebabkan hujan so rehearsal 2 agak delay skit and sepatutny ada persembahan tp terpaksa ditundakan...so mcm biasa la..sblm show kami sempat amik spacing untuk opening dance tp keadaan pentas yang agak licin sbb hujan bnyk menggangu dan ada gak yang hampir2 terjatuh sbb kami semua menari berkaki ayam...so mcm susah skit...plus setiap team ada limited time utk amik spacing so kami belasah ja la..haha..mcm group2 lain kebanyakan berkasut so mcm xdak hal la sngt..lepas semua group amik spacing 2..kami belajaq official dance untuk festival ni..siap pki baju hujan bagai..hahah..mula2 ingtkan nk blajaq tarian traditional Korea..tp last2 buat tarian2 ala2 aerobic ja tp tarian ni dipanggil Heung Taryeong Dance..hahah

baju hujan organizer bagi..hehe

harimau malaya..hahah

men bantai ja amik spacing..hahah

Indonesia..

Mexico...

Sepatutny lepas rehearsal 2 kami kena stay dekat Cheonan Samgeori Park 2 smpi Opening Ceremony bermula..tapi En MNR swoh balik ke resort dlu sbb dia takut kami semua demam, so dia swoh balik dlu untuk mandi dan bersiap dekat resort dlu..sblm balik ke resort 2 kami lunch dlu kat sebuah kedai makan yang aku xtau nama kedai dia dekat area Cheonan 2...menu lunch untuk hari ni adalah nasi putih + sayuq campuq + kimchi + sup teloq..cara nak makan dia masukkan nasik putih dlm mangkuk besaq yang ada sayuq2 2..pas2 gaul la..mcm rojak..haha..tp disebabkan certain2 sayuq aku x mkn..so ak x gualkn skali nasik ngn sayuq2 semua 2..just pilih certain2 sayuq ja pas2 mkn ngn nasik putih..haha..around 1.30pm cm2 kami pulang ke Huracle Resort untuk membuat persiapan utk Opening Ceremony pada malam nnt.

lunch time!!!!!

kerusi xdak, lenguh kaki bersila..demn

masa melantak!!!

Opening ceremony pada malam 2 bermula jam 7pm..ceremony ini dirasmikan oleh Chairman World Dance Festival ni..lebih kurang 29 negara yang terlibat x silap aku membuat persembahan pada mlm 2..antaranya adalah Bulgaria, Filipina, Indonesia, Mexico, Brazil, Poland, China, Korea, Guam Island, Uzbekistan, Kazakhstan dan sebagainya..sebagai opening utk mlm 2 ada percussion performance dari Heung Taryeong Pungmul Group (sory xdak pic..hehe)..sepanjang event malam 2, antara dances yang paling best adalah dari Brazil, Filipina dan Tuva..haha.. tarian Brazil ala2 tarian mcm dlm movie Rio 2..happening!!! hehe...manakala tarian dari group Filipina adalah yang terbaik la bagi aku sebab xtau la sebab apa..tapi tarian mmg nampak kemas plus depa ni adalah national dance group kot..so level depa mmg lagi tinggi la siap menari bawak pelita bagai..hahah..yang lain2 2 aku x brapa nak ingt sngt sbb bnyk sngt..so tgk ja la photo2 kat bwh ni..hahah

 On the way nak p Opening Ceremony
(kena paksa ikat rambut sbb xmau bg tengkolok jatuh..demn)

sblm show baca doa dlu..

wajib bergambar sblm show..haha

akak perut besaq dari Mexico..haha
 Rozen with dancers from Uzbekistan...

with dancers from China..

abg bdn taff dari Brazil..lepak ja sejuk2 x pki baju..haha
 mafia!!!!

SHOW TIME
UPAG (MALAYSIA)

UPAG (MALAYSIA)

Filipina

Korea Cheerleaders Group

Poland

Mexico

Brazil

Kazakhstan

yang ni ak x sure..another group from Korea kot..

China

Tuva

Righteous Star - Champion for last year dance festival (General Category)

Dance All Together (Heung Taryeong Dance)

with MC's for this dance festival...

Opening Ceremony ni berakhir dlm pukul 10pm kot x slap aku..so sebelum balik resort, kami singgah jap kat By The Way convenience store..sbnrny hari ketiga yang kami singgah kat cni..bukan hari kedua..tp ak tersilap post dekat hari kedua..so aku post lagi skali..hahah...sory bangat..By The Way ni ala 7-Eleven cm2 kat Korea ni..haha..tp 7-Eleven still ada gak kat cni..ak just beli ramen ngn susu pisang sbb teringat yana ckp kalo p Korea kena rasa susu pisang...sedap gila kot..hahahah..ak just beli 3 4 brg ja..sbb ingt murah..skali kira2 smpi 10,000won...kalo convert duit Malaysia mau dekat RM30..hahaha..gila mahai!!!!!

susu pisang!!!!

dinner hari ketiga : Pizza dekat corridor..haha

Lepas sampai ke Huracle Resort, bru kami dinner..haha..sblm ni dinner awal ja kn..hari ni dinner lambat skit sbb request nak makan after show..so mmg dpt lambat la..menu dinner hari ni sama mcm hari kedua..pizza Korea..tp this time kami x mkn kat luaq resort..tp mkn ramai2 kat koridor depan bilik..hahah..suka2 hati ja buat bising tgh2 mlm..hahah..lepas dinner 2 mcm biasa la..cuci2 make up pa suma then tidoq..maka berakhirlah hari ketiga kami di Cheonan, Korea..

2 comments:

Pisyek said...

Wah, bace post ni membuatkan aku rasa macam kat korea dah. :P

Latest: Pisyek dah maju sekarang

Hakim KOT said...

hahaha...bdk blogger baru..ayat x power lagi..hahah...ada lg 5 hari pny post..sabar2..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management