Dec 21, 2011

FYP VIVA Presentation

Tepat jam 11.15 pagi, berakhirlah sudah riwayat Final Year Project aku. Perjalanan aku bermula seawal jam 7.30 pagi tadi dimana membuak-buak semangat aku untuk mempersembahan project aku yang x seberapa nak jadi project sngt 2..haha..

Kali ini aku menghadapi kesukaran sekali lagi dimana SV aku tidak dpt bersama2 utk mempertahankan project aku dan tempatnya telah digantikan oleh seorang lecturer yang bernama Khairul Shafie. Manakala external examiner aku pula adalah En Amminuddin Mohd Yusof yang x pernah ku kenali asal usulnya.

Giliran aku untuk mempersembahkan project aku sepatutnya bermula jam 9.15pagi..tetapi disebabkan orang 1st   present project dia sampai 1 jam...so yang lain pun postpone la time presentation..padahal project dia boleh hebat pun..hahaha...sampai turn aku lebih kurang jam 10.45pagi...actually pagi ni sptutny aku ada test Strategic Management jam 9-10..ingt abes present nak p la test..last2 jadi cmni..haih..kalo aku tau la time aku present lebih waktu test..mmg ak p test SM dlu la..last2 skrng sat g kul 3 ptg kena p amik test..demn2..

Bersambung balik ke topic FYP aku..actually project aku simple ja..aku buat UTP Performing Arts Group Portal..hehehe...mula2 gila smngt nak buat pki Joomla la...ada server bagai semua..last2 aku pki online networking builder ja..hahah..simple banyak kot...aku buat pki www.webs.com..xpayah nak design penat2..pakai template ja..hahahaha...edit2 coding skit dah siap..hahah...sbb 2 malam semalam baru aku start buat FYP aku sampai kul 7 pagi td..hahaha...tp sblm ni mmg dh buat siap dh pki wall.fm..tp rasa cam x best aku design lain..hahah

So masa presentation td, En Amminuddin 2 mmg banyak gila tny smpi aku xleh nak jawab dh....tambah plak dia tny part2 teknikal..mati la aku nak jawab...aku ni nama ja budak Business Info System...part Business ja aku reti..part Info System 2 buat amik exam ja..hahah...last2 soklan2 teknikal yang dia tny dia sendiri yg jwb..haha..tp wlupun En Amminuddin ni bnyk tny soklan, dia xdak la condemn sngt project-project bdk2 yg 1 group presentation ngn aku..wlupun kdg2 ada la skit2 dia kutuk tp most of the time dia bnyk bg idea how to improve our project..so thx again En Amminuddin sbb jadi external examiner aku..hehe..x lupa jugak kpd En Khairul Shafie yang x ckp bnyk sngt....just bg soklan2 yg aku boleh jwb..hahahah

Tanpa membuang masa, jom usha skit project aku...screenshot skit buang kenang-kenangan..heheh..segala kesalahan dan kesilapan 2 abaikan...mmg ak dh malas dh nak betulkn..hahah

upag-utp.webs.com

Home Page

Sign Up Page

Sign In Page

About Us Page

News Page

Calendar pun ada Page..hahah

Members Page (thx semua yg rajin2 sign up 2..hehe)

Photo Page

Video Page

Forum Page

Chatroom

Contact Us Page

Setakat ni saja persembahan aku pada kali ini...kalo nak tgk real time usha kat sini..tp aku mmg x update dh la..hahah...so, after ni tinggai technical report plus nak kena buat hardbound smpi 3 set...kepala bana apa smpi 3 set..xdak org nak baca pun wey...buat simpan dlm IRC ja ada la...ok chow!!!!


2 comments:

Pisyek said...

wow! boleh jual dowh fyp ko nih.. hehehe. xD

: bak kata Pisyek

Hakim KOT said...

nk jual source code ke nak jual design?? hahaha..tercirit aku jwb soklan 2..hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management